Sta je DebConf?

Debian konferencija

Debian konferencija predstavlja sastanak Debian developera koji se odvija svake godine, popunjen zanteresovanim programerima, raspravama i radionicama - sve veoma tehničke prirode. DebConf11 ce se odrzati u Banja Luci u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini, od 24. do 30. jula 2011. godine. Prethodne konferencije su brojale govornike iz cijelog svijeta. Ove konferencije su veoma vazne za razvoj kljucnih Debianovih softverskih komponenti, ukljucujuci novi Debianov installer, kao i za unapredjenje Debianove internacionalizacije.

Preporucujemo da posjetite Dobrodosli na DebConf11 wiki stranicu, kako bi se detaljnije upoznali sa logistickim potrebama vezanim za posjecivanje konferencije, ukljucujuci informacije o stvarima za ponijet, te upute vaznim za snalazenje na konferenciji, ali i u samom gradu.

Debian Camp

Timovi developera, kao sto su debian-installer i debian-edu tim, imaju mogucnost sastanka unaprijed za nesmetan grupni rad. Imajte na umu da su u ovom periodu samo osnovne potrebe zadovoljene, kao sto su krevet i internet konekcija. Zainteresovani timovi se moraju najaviti unaprijed organizatorima konferencije, kako bi se dogovorili oko posebnih aranzmana. DebCamp se odvija od 17. do 23. jula 2011. godine.

Debian Day

U medjuvremenu, gosti koji zele saznati vise o beneficijama Slobodnog softvera i Debian korisnici imaju priliku da posjete Debian Day 24. jula. Na taj dan konferencija ce biti otvorena za siru publiku i javnost, a plan i program ukljucuje prezentacije generalnog interesa.

Registracije

Za registraciju za DebConf11 molimo vas da posjetite stranicu Registracija.