Poziv za radove

Pozivamo vas na prijave za radove, prezentacije i diskusije za DebConf11. Prijave ne moraju biti ogranicene na tradicionalna predavanja, brojni su nacini na koji mozete pomoci kao sto je predavanje tehnickog rada, drzanje govora tehnicke prirode, odrzavanje debate, odrzavanje sastanka, umjetnicka instalacija ili nekim drugim nacinom koji ste smislili. Krajnji rok prijave rada je 8. may 2011, do 23:59 UTC.

Prijava formalno napisanog rada za konferenciju, kao i do sad, nije obavezna, ali se strogo preporucuje. Predavanje takvog rada unaprijed daje zainteresovanim posjetiocima vremena da se pripreme, ali takodjer pruza sansu da se rad prevede na strani jezik za posjetioce ciji maternji jezik nije engleski.

Ukoliko je to moguce, svi govori i predavanja ce biti prenosena putem Interneta, te ce biti arhivirana na web stranici zajedno sa prezentacijom. Ucesnicima je dozvoljeno odrzavanje prezentacije u trajanju od 45 minuta.

Ove godine cemo se ponovo truditi da predavanja podijelimo u 'kategorije'. Ukoliko imate prijedlog za DebConf kategoriju kao sto je na primjer "Debian i nauka", "Infrastruktura Debiana" ili "Dosezanje Debian zajednice", molimo vas da stupite u kontakt sa nama putem liste debconf-team@lists.debconf.org. Ukoliko zelite biti koordinator, takodjer se javite na istoj listi. Govori ce biti podjeljeni u kategorije u kasnijem stadiju.

DebConf11 ce ove godine odrzati 'poster sjednice'. Plakati i posteri omogucuju prezentaciju informacija tokom citave sedmice, umjesto samo na predavanju. Plakat moze pomoci da se informacije prosire u vecem dijelu publike. Za informacije o posterima posjetite wiki stranicu:Poster Session.

Prijava rada

Kako bi prijavili vas rad, potrebno se prvo registrovati za DebConf11 kao sto je to opisano na stranici za registraciju, nakon cega posjetite stranicu za prijave i koristite "New event/paper" link na lijevoj strani. Popunite sve informacije. Najcesce vrste radova su "Predavanje (Lecture)" ili "Otvorena diskusija (pen Discussion (BoF))". Molimo vas da ispunite polje "Sazetak (Abstract)" i "Opis (Description)" gdje mozete navesti sve specijalne zahtjeve ili potrebe.

Iako je krajnji oficijlani rok za predavanja 8. maj, prijave ce biti otvorene do pocetka konferencije. Vazno je naglasiti da za te radove ne postoji garancija za prenos i video arhiviranje.

Za privatnu komunikaciju vezanu za vas rad, molimo vas da koristite talks@debconf.org. Za regularna piranja i ideje, mozete koristi nasu mailin listu: debconf-team@lists.debconf.org.