Registracije za DebConf11

Kako bi se registrovali za DebConf11, najprije otvorite korisnicki racun (proslogodisnji korisnicki racuni su jos uvijek validni), nakon cega se mozete registrovati za DebConf11.

Sva pitanja vezana za registraciju procitajte na FAQ ili saljite mail na registration@debconf.org. Za podatke o vizama i carinskim zakonima posjetite Viza stranicu.

Registracije za DebConf11 su se otvorile 8. aprila, a krajnji rok za sponzorsko pokroviteljstvo hrane/boravka je 8. maj, 2011. godine. Osnovna registracija za konferencije nema kranjeg roka.

Instrukcije za registraciju

Nakon prijavljivanja molimo vas da ispunite osnovne podatke u 'General', 'Contact' i 'Travel' poglavlju, koji su dostupni preko 'Registration details' linka, koji s nalazi na lijevoj strani. Molimo vas da obratite paznju na 'DebConf' i 'DebCamp' polja u 'General' poglavlju. Obavezno je izabrati 'I want to attend this conference' kako bi vasa registracija postala validna

Postoje 4 kategorije za registraciju za DebConf11:

  • Sponzorsko pokroviteljstvo (Sponsored registration) je kategorija koja ukljucuje sponzorsko pokroviteljstvo hrane i boravka. Ukoliko zelite da se prijavite za ovu kategoriju, vazno je da to uradite prije 8. maja 2011. godine. U ovoj kategoriji takodjer mozete pomoci oko pokrivanja dijela vasih troskova putem donacije ili placanje hrane vlastitim troskom. Potrudit cemo se da pruzimo sto vecem broju posjetioca sponzorstvo za konferenciju.
  • Osnovna registracija (Basic registration) je osnovni plan registracije. Clanovi ove kategorije su duzni da se sami pobrinu za boravak i hranu o vlasitom trosku.
  • Profesionalna kategorija (Professional registration) ukljucuje registraciju za svih 7 dana konferencije, te placenu hranu i prebivaliste. Cijena ovog tipa registracije je 450€. Ova kategorija ce biti zatvorena kada se sve sobe popune.
  • Korporativna kategorija (Corporate registration) je slicna profesionalnoj, i namjenjena je za posjetioce koji zele pomoci vise, ili su ipak podrzane od strane neke firme ili organizacije. Cijena ovog tipa registracije je 1000€. Ova kategorija ce biti zatvorena kada se sve sobe popune.

Za sad ne postoji automatska email potvrda, ali cete dobiti konfirmaciju od organizatora prije pocetka konferencije. Ukoliko zatvorite registracijsku stranicu, te je ponovo otvorite, vasi podatci ce biti uneseni i spremni za provjeru. Zbog prijasnjih problema sa sistemom za kontrolu konferencije, molimo sve goste da jos jednom provjere unesene podatke.

Ukoliko zelite dodatno donirati za DebConf11, molimo vas da pratite instrukcije na stranici uplate. Ukoliko zelite, za to mozete zatraziti uplatnicu, koju mozete koristit za donacije ili uplatu za registraciju profesionalne/korporativne kategorije.

Uplatnice mozete dobiti zahtjevom na adresu registration@debconf.org, sa narednim podacima:

  • Imena posjetilaca i tipovi registracija
  • Naziv organizacije ili ime individualca, te odgovorajuca adresa
  • Da li vam treba FFIS (Euro) ili SPI (USD) uplatnica
  • Lista uplata/donacija i kako zelite da budu registrovane.

DebCamp

DebCamp je manje formalni dogadjaj u sklopu konferencije, koji omogucava nesmetan grupni rad na Debian projektima. Kao i do sad, odrzavat ce se sedmicu dana prije konferencije, od 17. do 23. maja. Kako bi DebCamp ucinili vise organizovanijim, molimo sve posjetioce DebCampa da ispune ostala polja, kako bi opisali radne planove za kamp.

Ukoliko zelite sponzorstvo za DebCamp, obavezno je ispuniti radni plan za kamp.

Profesionalnim i korporativnim posjetiocima je registracija za DebCamp je duplo skuplja, a ukoliko zelite sponzorstvo, molimo vas da stupite u kontak sa timom za registraciju.

Putno sponzorstvo

Nadamo se dovoljno velikom sponzorstvu za ovogodisnju konferenciju, kako bi pomogli nekim posjetiocima koji ne mogu priustiti put o vlatitom trosku. Raspodijela puntog sponzorstva se odvija od aprila do juna. Potrudit cemo se da novcane naknade omogucimo sto prije, ali kao sto je to i slucaj sa prethodnim konferencijama, moze potrajati u dugo nakog kraja konferencije.

Ukoliko zelite aplicirati za putno sponzorstvo, molimo vas da ispunite sva polja na stranici za registraciju. Cak i ako jos niste napravili putni plan, mi moramo znati koje dane namjeravate provesti na konferenciji. Pod poglavljem 'Travel' mozete aplicirati za putno sponzorstvo.

Krajnji rok za apliciranje putnog sponzorstva je 8. maj 2011. godine.

Dodatne informacije

Ukoliko trazite smjestaj za osobe sa invaliditetom ili imate neke druge potrebe oko kojih vam mi mozemo pomoci, molimo vas da posaljete mail na registration@debconf.org.

Organizatori DebConfa se trude da konferenciju ucine sto sigurnijom. Od svih posjetioca ocekujemo da se prema drugim posjetiocima ali i prostorijama i opremom pohadjaju u skladu, kako bi stvorili prijatnu socijalnu atmosferu. Ukoliko primjetite da neko krsi te standarde, molimo vas da nas o tome obavjestite.

Ukoliko su vasi zahjtevi za uznemiravanje negirani, organizatori su voljni i spremni pomoci. Molimo vas da sve zahtjeve proslijedite na antiharassment@debian.org. Mi cemo tretirati vas zahtjev uz dostojanstvo i povjerljivost, te istraziti i poduzeti sve odgovarajuce mjere. Mi vam mozemo pruziti informacije o sigurnosti, hitnoj sluzbi, prevozu, alternativnom smjestaju, ili bilo sta drugo sto moze biti potrebno. DebConf organizatori zadrazavaju sva prava da poduzmu odgovarajuce mjere protiv prijavljenog osoblja/posjetilaca